Sistem pametne kuće ?


Sistem pametne kuće nadzire i upravlja svim sistemima, uređajima i instalacijama u kući, štedeći energiju i povećavajući komfor života i bezbjednost.

Osnovna svrha sistema kućne automatike jeste da vas rastereti svih uobičajenih aktivnosti koje se svakodnevno ponavljaju i oduzimaju vam dragocjeno vrijeme, da vas oslobodi brige oko bezbijednosti kuće i imovine, kao i da se umjesto vas brine o uštedi energije na što efikasniji način.

Nazad

Automatizacija svakodnevnih aktivnosti

Upotrebom različitih senzora, pametna kuća umjesto vas može na efikasan način da brine o temperaturi svake prostorije u zavisnosti od načina njene upotrebe, da u sumrak automatski uključuje spoljašnju rasvjetu ili rasvjetu u hodnicima ako detektuje prisustvo čovjeka, zatim da automatski spusti roletne i zatvari prozore u slučaju nevremena ili da zatvori glavni ventil za vodu ako detektuje curenje vode u kupatilu i o tome vas obavijesti na mobilno telefonu. Bez obzira što vaša kuća zna da se brine o sebi, ukoliko poželite, vi joj uvijek možete zadati neki novi zadatak bez obzira gdje se u tom trenutku nalazite (na poslu, u školi, u šetnji, na odmoru u inostranstvu...). Pristupom preko interneta, sa bilo koje lokacije u svijetu možete upravljati svim instaliranim funkcijama, pogledati snimke video kamera, aktivirati alarmni sistem, simulirati vaše prisustvo u kući i slično. Za upravljanje sistemom pametne kuće sa udaljene lokacije mogu se koristiti bilo koji uređaji koji imaju pristup internetu (PC, tablet, pametni telefon) bez obzira na vrstu operativnog sistema.